Тридневен ъндърграунд фестивал в памет на Димитър Воев, легендарният фронтмен на Нова

...
Тридневен ъндърграунд фестивал в памет на Димитър Воев, легендарният фронтмен на Нова
Коментари Харесай

Тридневен ъндърграунд фестивал в памет на Димитър Воев

Тридневен ъндърграунд фестивал в памет на  Димитър Воев , именитият фронтмен на „ Нова Генерация “, „ Кале “, „ Воцек “ и „ Чугра “– ъндърграунд групи от края на властническия социализъм и началото на прехода, ще се организира от 20 до 22 октомври в София.

Фестивалът “Улица Нов Живот – Вход Б ”, с отпратка по едно и също време към ария на „ Кале “ и албум на „ Нова Генерация “, се прави от почитатели на Воев за почитатели на Воев и е във връзка 25-годишнината от гибелта на поета и музиканта.

Сещам се за асоциациите, които имаме с името – става дума за „ Улица Нов живот – Вход Б “, където „ Вход Б “ прави връзка с един албум на „ Нова генерация “, в това време „ Б “-то ни е значимо, тъй като то припомня за „ Безнадеждност, моя обичана “, по една ария на Митко Воев, „ Б “ като безкористност, тъй като не търсим никаква полза от това, което вършим. Всичко, което ще създадем довечера, на следващия ден и вдругиден е безплатно и е изцяло идеалистично, тъй като има доста по-важна идея от това да трупаме финансови или други дивиденти, сподели в „ Хоризонт до обед “   Галина Лачева от „ Фабрика Автономия, основател на фестивала.

Първият фестивален ден включва книжовен пърформънс, прожекция, разкриване на фото галерия. Началният час е 19.00 във „ Фабрика Автономия “ на ул. „ Цар Самуил “ 149.

Вторият и третият ден от фестивала ще се изявят най-малко 14 музикални групи, както и редица изтъкнати художници в пространството на Underground Gallery на ул. „ Владайска река “ 4.

Още можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР